Bandenwissel

Bandenwissel

De banden onder uw auto spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om uw veiligheid en rijcomfort. Het enige contactvlak van de auto met de weg wordt immers gevormd door uw banden. Daarom is het van groot belang dat u de juiste banden onder de auto hebt, die passen bij uw auto en rijstijl. Wij bieden banden aan van grote en professionele merken, zoals Michelin. AutoCrew Speltens in Vollezele geeft graag advies over welke band het beste bij u past!

TIP: Komt u langs voor een bandenwissel? Laat meteen een seizoenscheck uitvoeren zodat u helemaal klaar bent voor het nieuwe seizoen!

Zomerbanden

 

Zomerbanden zijn gemaakt voor warme temperaturen en zowel droge als natte wegen. Ze zijn gemaakt van een harde rubbersoort die optimaal presteert in zomerse omstandigheden. In de winter heeft een zomerband onvoldoende grip op de weg en slijt deze sneller. Daarom adviseren wij om niet met zomerbanden te rijden in de winter, maar tijdig een bandenwissel uit te laten voeren.

Winterbanden

 

Bij lage temperaturen (onder 7 graden Celsius) wordt het rubber van een zomerband hard, waardoor deze zijn grip verliest. Winterbanden zijn gemaakt van een andere rubbersoort, waardoor ze soepel blijven. Ook heeft een winterband meer profielblokken om de grip te verbeteren, en speciale afvoerkanaaltjes voor water en sneeuw. Daarom adviseren wij om in de winter op winterbanden te rijden.

All season banden

 

All season banden presteren, zoals de naam al zegt, in alle seizoenen optimaal. Het voordeel van all season banden is dat ze het hele jaar door grip en veiligheid bieden, en u dus maar één bandenset nodig heeft. Voor de normale weersomstandigheden in België is deze band zeer geschikt.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen